10. Rodinné centrum Klíček

Číslo návrhu:
Číslo usnesení: VM/8/9/2023
Předkladatel: Šimková Radka, Mgr.
Městská část Praha 5
8. zasedání Výboru majetku
konané dne 04.04.2023
číslo usnesení VM/8/9/2023
10 . bod programu Předkladatel: Mgr. Radka Šimková, předsedkyně Výboru majetku, Rodinné centrum Klíček Výbor majetku
I. Bere na vědomí
  1. prezentaci projektu rodinného centra Klíček

    0

II. Doporučuje RMČ
  1. souhlasit se záměrem stavby na pozemcích parc. č. 1983/5, 2149/1 a 1976/1 v k. ú. Košíře za podmínky:   

    (i) prokázání schopnosti investora zabezpečit dostatek finančních prostředků pro realizaci a dokončení stavby uvažovaného záměru, a to formou výše nadačního jmění, prostředků na bankovních účtech, darovacích smluv apod. s tím, že smlouva o zřízení práva stavby bude uložena do notářské či advokátní úschovy a vydána investorovi k provedení vkladu do katastru nemovitostí až po prokázání, že má k dispozici finanční prostředky alespoň ve výši 70% předpokládaných nákladů dle projektové dokumentace

    (ii) že pokud neproběhne kolaudace stavby v termínu dle smlouvy, tj. do 7 let, tak na základě výzvy MČ Praha 5 bude MČ Praha 5 oprávněna nedokončenou stavbu odkoupit za cenu určenou znaleckým posudkem znalce určeného MČ Praha 5, jinak musí být stavba odstraněna a odstranění stavby bude zajištěno zárukou fyzických osob ve správní nebo dozorčí radě investora. 

    (iii) Dojednat dodatek ke smlouvě o zřízení práva stavby obsahující výše uvedené podmínky

    0

Poměr hlasování: 7/0/0 Rodinné centrum Klíček: Bereme na vědomí: prezentaci projektu rodinného centra Klíček Doporučuje RMČ souhlasit se záměrem stavby na pozemku parc. č. ….za podmínky: prokázání schopnosti investora zabezpečit dostatek finančních prostředků pro realizaci a dokončení stavby uvažovaného záměru, formou výše nadačního jmění, darovacích smluv atpod. s tím, že smlouva o zřízení práva bude uložena do notářské či advokátní úschovy a vydána až po prokázání finančních prostředků alespoň ve výši 70% předpokládaných nákladů dle projektové dokumentace Dojednat dodatek ke smlouvě o zřízení práva stavby obsahující výše uvedené podmínky, který bude obsahovat Pokud nezkolaudují stavbu do termínu dle smluvené doby, tj. do 7 let, tak by měla na základě výzvy MČ Praha 5 předkupní právo na nedokončenou stavbu a zajištění zárukou fyzického odstranění.
10. Rodinné centrum Klíček
Číslo návrhu:
Číslo usnesení: VM/8/9/2023
Předkladatel: Šimková Radka, Mgr.

Podkladové materiály (0)

Žádné podkladové materiály nejsou k dispozici.

Vase zadost se zaklada, prosim vyckejte...